Hjem Om oss Aktiviteter Foto galleri Målsetting Kontakt oss

Kulturkaravanen kommer igjen!

Beskrivelse

KUG`s KULTURkaravane lørdag 13. juni kl 19.00. Livestream!

Neste stopp på karavaneferden er hjemme hos Ali Osman Egeh.

Ali er den aller første artisten som helt tilbake i 1993 sa ja til å spille på den første festivalen til det som skulle bli Kultur Uten Grenser, avholdt på Nordre Lindeberg gård, på Furuset i Groruddalen.

Siden har han stilt trofast opp en rekke ganger opp gjennom årene, alltid med sin kjære oud (arabisk lutt), sin varme, fine stemme og hyggelige vesen. Som regel også med en musikalsk venn eller to, og stadig med nye måter å fremføre sanger fra hjemlandet Somalia på.

Gjennom Ali har svært mange mennesker opp gjennom årene fått smake på noe av denne gamle musikkarven som betyr så mye for et folk som i dag finnes spredt på alle kontinenter, og som også er blitt en stort innslag i den norske befolkningen.

Å få dele på noe av denne skatten er viktig for alle de som bærer det med seg i minner og tradisjoner, og det er også viktig for oss som hører det som noe nytt og spennende, som et middel til bedre forståelse og respekt for en del av befolkningen vår. Dele gledene.

På lørdag venter han på oss sammen med vennene Omar Awale Abdi (tromme) og Said Ali Omar (lutt og sang), og vi vil få en ny anledning til å lære og høre mer fra (og om) et folk som i lang tid har vært utsatt for store prøvelser og utfordringer.

I krisetider kan musikk spille en ekstra viktig rolle, noe folk over hele verden får erfare i disse tider.

Dette har nok Ali og vennene hans mer kunnskap om enn de fleste. Nå skal de dele den med oss. Jeg tror vi trenger det! Bli med!


Vis mindre

Rapport Vis mer...

Online

Del:

Fra 2020-06-13 Til 2020-06-13
Fra 00:00:19 Til 00:00:20

Fotogalleri

Foto:


Hold deg oppdatert på vår Facebook side!